1

Aktuális állásajánlatok

további állásajánlatok
Hírek

Remekül helytállnak a Schaefflernél a végzett duális hallgatók

2020. január 13.Forrás: szombathelyigepesz.hu

Az első végzett duális gépészmérnök évfolyamból kilencen helyezkedtek el a Schaeffler Savaria Kft.-nél. Amellett, hogy a cég vezetése elégedett velük, ők maguk is szeretik azt a nagyvállalati, mégis emberközeli miliőt, amiben már friss diplomásként is remekül helytállnak.

„Azért vágtunk bele partnervállalatként a duális gépészmérnökképzésbe, mert vállalatunknak nagy szüksége van jól felkészült, magas szintű gyakorlati tudással rendelkező mérnökökre. Éppen ezért minden végzett duális hallgatónknak munkát adunk, sőt arra is akad példa, hogy másik partnervállalatnál töltött szakmai gyakorlatot követően dönt úgy valaki, hogy nálunk képzeli el a jövőjét. Nem véletlenül: a holnap mérnökei a Schaefflernél dolgoznak” – magyarázta Szalai Orsolya, a vállalat HR referense. Külön kiemelte azt is, hogy a Schaeffler idei, közel 25 milliárd forintos beruházásával plusz 150 főt foglalkoztatni tudó új gyár létesül majd Szombathelyen, tehát a közeljövőben még inkább megnő a vállalat munkaerőigénye.

A HR referenstől megtudtuk, hogy a vállalat nagyon elégedett a náluk elhelyezkedett egykori duális hallgatókkal. Ezt bizonyítja egy felmérés is, amelyet a korábbi hallgatók vezetőivel végeztek. Ebből kiderül, hogy mindannyian maximálisra értékelik a felkészültségüket, a munkához való hozzáállásukat és a tanulni akarásukat. Kíváncsiak voltunk arra is, vajon egykori hallgatóink hogyan vélekednek életük első munkahelyéről, mennyire szeretik és hogy voltak-e kezdeti nehézségeik.

Következő cikkünkben az interjúalanyaink Pintér Dániel és Tóth Roland lesznek, akik egyetemi éveik alatt duális hallgatókként a Schaefflernél teljesítették szakmai gyakorlatukat, majd az első végzett évfolyam tagjaiként társaik között is az elsők között helyezkedhettek el a szakmájukban.

vissza

Dokumentumkezelő

Belépés

Rendezvénynaptár

HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Hírlevél

Amennyiben érdekli hírlevelünk, kérjük adja meg az adatait.

Partnerek

Autoliv Kft. AMES Hungária Lft. IMS Connector Systems Kft.MAM-Hungária Kft.ROTO Elzett Certa Kft.SCHOTT Hungary Kft.Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.Uniriv Kft.BPW-Hungária Kft.Aptiv Services Hungary Kft.EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.iQor Global Services Hungary Kft. Schaeffler Savaria Kft. OPEL Szentgotthárd Kft. Nagykanizsa Megyei Jogú Város ÖnkormányzataNyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar (NymE FMK) / Savaria Egyetemi Központ, Természettudományi Kar (NyME SEK TTK)Szentgotthárd Város ÖnkormányzataSzombathely Megyei Jogú Város Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara