1

Aktuális állásajánlatok

további állásajánlatok
Hírek

Helyben a jövőd program Szentgotthárdon

2020. február 20.Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal

A fiatalok helyben maradása, a sikeres pályaválasztás és a vonzó városi lét megteremtése is a célja többek között annak a programnak, melyet Papp Bálint stratégiai és fejlesztési ügyintéző, illetve Koszár András alpolgármester dolgoztak ki az elmúlt hónapok során. A koncepció egyelőre főbb irányvonalakat tartalmaz, melyeket a vállalati és az képzési oldal képviselőivel szeretnének részletesen kidolgozni a közeljövőben.

A program egyik fő pontja egy olyan rendszeres, adott időközönként sorra kerülő Vállalkozói Fórum, amely összehozza a város vállalkozóit és oktatási intézményeit egy kötetlen információcsere céljából. Az esemény lehetőséget teremtene mindenki számára, hogy híreket oszthasson meg a saját szervezeti működése és tapasztalatai kapcsán, illetve a párbeszéd keretében saját maguk is információkkal gyarapodhassanak.

A Vállalkozói Fórum kezdeményezésének az első alkalmára került sor február 18-án, kedd délelőtt a Refektóriumban. A résztvevőket Huszár Gábor polgármester köszöntötte, kiemelve az elmúlt időszak legfontosabb fejlesztéseit, melyek közvetve vagy közvetlen módon hozzájárulhattak a vonzó gazdasági- és oktatási lét megteremtéséhez.

Koszár András alpolgármester a helyi szakképzésben rejlő lehetőségekről, míg Papp Bálint a „Helyben a jövőd” program kapcsán tartott előadást. Mindketten kitértek arra, hogy kiemelten fontos az, hogy a fiatalok helyben maradjanak és a középiskola választás, illetve a későbbi munkahely választás kapcsán is Szentgotthárd mellett döntsenek. Cél, hogy a bennük rejlő kreativitást helyben hasznosítsák, ami a cégek és az iskolák számára is alapvető. A folyamatos kommunikáció, párbeszéd és együttműködés lehetnek egy vonzó jövőkép elérésének eszközei. Szükséges a piachoz igazodó szakképzési oktatás és a magas szintű nyelvtanulás egyaránt, amiben terveink szerint mindkét helyben működő középiskola számára fontos szerep jut a jövőben. Pályaválasztási Fesztivál, közös PR film és pályaorientációs oktatások szintén célként kerültek megfogalmazásra a vállalatokkal közösen.

Végül Pénzes Tibor, az Opel Szentgotthárd Kft. Oktatóközpontjának Supervisora tartott bemutatót az új szakképzési törvény változásairól. Az általa ismertetésre kerülő tervezet minden jelenlévő számára új és hasznos információkkal szolgált, illetve rámutatott arra is, hogy egy – egy Vállalkozói Fórum milyen hasznos információhoz való jutást teremthet meg a résztvevőknek.

Ideális lenne, ha a jövőben minél több érintett tudna részt venni a következő alkalmakon, hiszen ahhoz, hogy közös jövőképet teremthessenek meg városi szinten, minél több cég bevonása szükséges. Fontos hangsúlyozni, hogy az Önkormányzat várja minden olyan vállalkozó jelentkezését cég mérettől és gazdasági szektortól függetlenül, akik részt szeretnének venni a Vállalkozói Fórum működésében és tapasztalataikkal, véleményükkel hozzá kívánnak járulni a „Helyben a jövőd” program megvalósulásához.

vissza

Dokumentumkezelő

Belépés

Rendezvénynaptár

HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Hírlevél

Amennyiben érdekli hírlevelünk, kérjük adja meg az adatait.

Partnerek

Autoliv Kft. AMES Hungária Lft. IMS Connector Systems Kft.MAM-Hungária Kft.ROTO Elzett Certa Kft.SCHOTT Hungary Kft.Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.Uniriv Kft.BPW-Hungária Kft.Aptiv Services Hungary Kft.EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.iQor Global Services Hungary Kft. Schaeffler Savaria Kft. OPEL Szentgotthárd Kft. Nagykanizsa Megyei Jogú Város ÖnkormányzataNyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar (NymE FMK) / Savaria Egyetemi Központ, Természettudományi Kar (NyME SEK TTK)Szentgotthárd Város ÖnkormányzataSzombathely Megyei Jogú Város Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara