1

Aktuális állásajánlatok

további állásajánlatok
Hírek

Gyakorlat előtt álló diákok látogatása és fejlesztések az Opel Tudásközpontban

2020. január 10.Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal

A téli időszak egyik fő feladata a Tudásközpontban az új gyakorlatos diákok toborzása, a környék műszaki középiskoláival együttműködve. December elején a helyi III. Béla és a szombathelyi Puskás Szakképző Iskola gyakorlati képzőhely-választás előtt álló gépi forgácsoló és villanyszerelő tanulói látogattak el az Opel tanműhelyébe.

A vállalat képző központjában 2015 óta folyik csoportos duális közép- és felsőfokú gyakorlati képzés. A villanyszerelő, gépi forgácsoló, automatikai és mechatronikai technikus diákok a legkorszerűbb körülmények között sajátíthatják el a szakmák rejtelmeit képzett és tapasztalt szakoktatók segítségével. A központ egyben a szombathelyi ELTE duális gépészmérnök-képzésének gyakorlati oktatóbázisa is.

„A műszaki szakmák oktatásában különösen fontos a folyamatos innováció, hiszen az iparban alkalmazott technikák fejlődése az utóbbi években nagyon felgyorsult. A szakképzést most elkezdő fiatalok 5-10 év múlva munkavállalóként a most alkalmazott technikákhoz képest már nagyrészt eltérő vagy teljesen új alkalmazásokat kell, hogy ismerjenek. Elengedhetetlen, hogy a jelen ismeretei mellett a jövő rendszereit is megismertessük a jövő szakembereivel. Ennek jegyében folyamatosan igyekszünk fejleszteni eszközparkunkat, részben önerőből, a gyakorlatos diákokat is bevonva: létrehoztunk egy mobil-bemutatófalat, amely az ipari automatizálásban alkalmazható legmodernebb informatikai- automatikai rendszereket szemlélteti. Ilyen vezeték nélküli intelligens eszközöket ma még nagyrészt csak filmekben látunk, de néhány év múlva már az otthonokban is el fognak terjedni, ezért pl. egy villanyszerelő számára is elengedhetetlen lesz a szerelésük ismerete. A gépi és CNC forgácsolást tanuló diákokkal a következő tanévtől már a 3D nyomtatást is meg fogjuk ismertetni, hiszen az alkatrészgyártás területén is egyre elterjedtebbek ezek az eszközök.” – mondta el Pénzes Tibor, a központ vezetője.

Az Opel Tudásközpont már fogadja a jelentkezéseket a 2020 nyarán vagy szeptemberében kezdődő Tanulószerződés-alapú szakmai gyakorlatokra a szakmákban.

Előre egyeztetett időpontban, januárban is fogadják a gyakorlati lehetőségek és az ismertetett szakmák iránt érdeklődő tanulókat és szüleiket. További információ: 06 94 551 215, e-mail: opelgyakorlat@opel.com

vissza

Dokumentumkezelő

Belépés

Rendezvénynaptár

HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Amennyiben érdekli hírlevelünk, kérjük adja meg az adatait.

Partnerek

Autoliv Kft. AMES Hungária Lft. IMS Connector Systems Kft.MAM-Hungária Kft.ROTO Elzett Certa Kft.SCHOTT Hungary Kft.Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.Uniriv Kft.BPW-Hungária Kft.Aptiv Services Hungary Kft.EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.iQor Global Services Hungary Kft. Schaeffler Savaria Kft. OPEL Szentgotthárd Kft. Nagykanizsa Megyei Jogú Város ÖnkormányzataNyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar (NymE FMK) / Savaria Egyetemi Központ, Természettudományi Kar (NyME SEK TTK)Szentgotthárd Város ÖnkormányzataSzombathely Megyei Jogú Város Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara