1

Aktuális állásajánlatok

további állásajánlatok
Hírek

Beindult a gazdaságos benzinmotorok gyártása Szentgotthárdon

2020. január 10.Forrás: www.vaol.hu

Az Opel Szentgotthárd Kft.-nél tegnap ünnepélyesen megkezdődött a PSA csoport PureTech 1,2 literes, háromhengeres turbó benzinmotorjának a sorozatgyártása.

Magyar részről Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium frankofón ügyekért felelős miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkára, a PSA csoport központjából pedig Yann Vincent gyártásért felelős alelnök indította el az új motorok gyártását a francia nagykövet, Pascale Andreani és a gyár dolgozóinak jelenlétében.

A gyárigazgató egy videó levetítésével is szemléltetve beszámolt arról, hogy a PSA motorok gyártásának próbaüzeme már több hete megkezdődött. Az Opel Szentgotthárd üzemét ehhez több mint száz művelet tekintetében át kellett alakítani. Az átalakítást túlnyomórészt a gyár saját szakembergárdájával és erőforrásaival oldották meg, úgy, hogy közben még folyt a korábbi motorvariánsok gyártása is.

Ennek az új, korszerű motornak a gyártásával Szentgotthárd fontos szereplőjévé válik a PSA-csoport gyártó infrastruktúrájának, amely a cég mind az öt autómárkáját el fogja látni. Ami ma itt történik, az jó hír a PSA-csoportnak, vásárlóinknak és dolgozóinknak is, és bizonyítja, hogy Szentgotthárdnak fenntartható jövője van – mondta Yann Vincent, a csoport gyártásért felelős alelnöke. A miniszterhelyettes hangsúlyozta, hogy a nagyszabású fejlesztéshez szerény mértékben a magyar kormány is hozzájárult, és kilátásba helyezte, hogy a kor igényeinek megfelelő beruházásokat a továbbiakban is támogatni kívánják. Magyar Csaba, a launch csoport vezetője beszélt a Pure Tech motorcsaládról. A korszerű, alacsony károsanyag-kibocsátású motor fejlesztését tíz éve kezdte el a vállalatcsoport, eddig már ötmilliónál több készült el belőle. A kapacitás bővítésére a növekvő piaci igények miatt van szükség. A kis hengerűrtartalmú, nagy teljesítményű, környezetbarát benzinmotort eredetileg a kisautók számára fejlesztették ki, de előnyös tulajdonságai miatt már a középkategóriájú személygépkocsikba is beépítik. Jó vezetési tulajdonságokkal rendelkezik és a fogyasztása is kedvező: egy tankolással akár ezer kilométert is megtehetünk. Az EB2 Turbo Pure Tech motor, melyből mostantól akár évi 350 ezer darabot is elő tudnak állítani Szentgotthárdon, 2015-től négy egymást követő évben nyerte el az év motorja címet.

vissza

Dokumentumkezelő

Belépés

Rendezvénynaptár

HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Hírlevél

Amennyiben érdekli hírlevelünk, kérjük adja meg az adatait.

Partnerek

Autoliv Kft. AMES Hungária Lft. IMS Connector Systems Kft.MAM-Hungária Kft.ROTO Elzett Certa Kft.SCHOTT Hungary Kft.Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.Uniriv Kft.BPW-Hungária Kft.Aptiv Services Hungary Kft.EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.iQor Global Services Hungary Kft. Schaeffler Savaria Kft. OPEL Szentgotthárd Kft. Nagykanizsa Megyei Jogú Város ÖnkormányzataNyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar (NymE FMK) / Savaria Egyetemi Központ, Természettudományi Kar (NyME SEK TTK)Szentgotthárd Város ÖnkormányzataSzombathely Megyei Jogú Város Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara