1

Aktuális állásajánlatok

további állásajánlatok
Mérnök képzés

A duális gépészmérnöki BSc képzés felvételi folyamata

2014. október 29.

A duális gépészmérnöki BSc képzés felvételi folyamata

Hogyan tud részt venni a képzésben?

  1. Jelentkezzen az alábbi internetes felületen az adatlap kitöltésével legkésőbb 2015. január 8-ig, és válassza ki, hogy melyik partnercégnél szeretné tanulmányait folytatni: http://www.gepesz.ttk.nyme.hu/index.php?id=25510&L=1

  2. Ezt követően értesítik a további teendőkről, behívják interjúra e-mailen vagy telefonon. Az interjú után értesítést kap arról, hogy a vállalat a sikeres egyetemi felvételi után azonnal hajlandó vele a duális képzésre vonatkozó szerződést megkötni, vagy várólistára kerül.

Következő teendője, hogy:

  1. Jelentkezik a Nyugat-magyarországi Egyetem gépészmérnöki BSc alapszakára a központi felvételi eljárás keretében 2015. február 15-ig. www.felvi.hu

A felvételi folyamat kétlépcsős, a képzésben való részvétel feltétele, hogy a vállalati meghallgatást követően az egyetemre is felvételt nyerjen a hallgató. Tehát mindkét feltételnek egyszerre kell megfelelnie!

Sikeres felvételi esetén a cégek által kiválasztott hallgatók a képzés időtartamára kiemelt pénzbeli juttatásban részesülnek.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában a gépészmérnöki BSc képzés hagyományos rendszerben is indul. Ebben az esetben is legkésőbb 2015. február 15-ig kell leadnia felvételi jelentkezését a szakra. www.felvi.hu

A végleges felvételi döntésről 2015 júliusában kap értesítést.

Amennyiben bármilyen kérdése van, küldje el elérhetőségeinkre. Jelentkezésére rövidesen válaszolni fognak! (bzsuzsa@ttk.nyme.hu)

Kövessen minket a Facebookon is, és nem fog lemaradni a fontos hírekről!

 

Az egyetemi központi felvételi eljárás jellemzői

A december közepén megjelenő Felsőoktatási Felvételi Tájékoztatóval válnak elérhetővé a felsőoktatási intézmények 2015. szeptemberében indítandó képzései, így a szombathelyi gépészmérnöki BSc alapképzés is. A tájékoztató kizárólag online formában érhető el a www.felvi.hu weblapon.

Jelentkezésre 2015. február 15-ig nyílik lehetősége az érdeklődőknek a www.felvi.hu portál E-felvételi szolgáltatásán keresztül. A jelentkezés csak akkor érvényes, ha az E-felvételiben rögzített adatokat jelentkezéskor a felvételiző megfelelő módon hitelesíti, továbbá a jelentkezési határidőig befizeti a felvételi eljárás díját (9.000- Ft).

A hét féléves gépészmérnöki BSc alapképzés a Nyugat-magyarországi Egyetem Természettudományi Karának (Karkód: NYME-TTK) kínálatában érhető el nappali tagozatos állami ösztöndíjas, valamint önköltséges formában (ANA, ANK). A jelentkezési határidőt követően a jelentkezők július 10-ig pótolhatják azokat a dokumentumokat, melyek a jelentkezéskor még nem állnak rendelkezésükre (pl. érettségi bizonyítvány). Fontos, hogy a jelentkezés során, de legkésőbb a dokumentumpótlás határidejéig minden jogszabály (pl. nyelvvizsga), vagy képzési terület (pl. tanulmányi verseny) alapján adható többletpontra jogosító igazolást csatoljon a jelentkező. Figyelem! 2015-ben nem vehető fel alapképzésre az a jelentkező, aki többletpontok nélkül nem éri a 280 pontot, kivéve, ha a jelölt emelt szintű érettségi miatt jogosult többletpontra!

A gépészmérnöki BSc alapképzés esetében a felvételi pontok számításánál a matematika mellett biológia, fizika, informatika, kémia vagy a területhez kapcsolódó szakmai előkészítő tárgyakból szerzett érettségi eredményt vehetnek figyelembe. A felsorolt tárgyakból a felvételhez elegendő a középszintű érettségi!

Az a felvételiző, aki állami ösztöndíjas képzésre nyer felvételt a beiratkozással vállalja az ösztöndíjas képzésben való részvétel sajátos feltételeit, azaz, hogy a képzési idő másfélszerese alatt oklevelet szerez, valamint, hogy a végzést követő időszakban az állami ösztöndíjjal folytatott tanulmányok idejével megegyező időtartamban magyarországi munkaviszonyt tart fenn.

vissza

Dokumentumkezelő

Belépés

Rendezvénynaptár

HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Hírlevél

Amennyiben érdekli hírlevelünk, kérjük adja meg az adatait.

Partnerek

Autoliv Kft. AMES Hungária Lft. IMS Connector Systems Kft.MAM-Hungária Kft.ROTO Elzett Certa Kft.SCHOTT Hungary Kft.Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.Uniriv Kft.BPW-Hungária Kft.Aptiv Services Hungary Kft.EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.iQor Global Services Hungary Kft. Schaeffler Savaria Kft. OPEL Szentgotthárd Kft. Nagykanizsa Megyei Jogú Város ÖnkormányzataNyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar (NymE FMK) / Savaria Egyetemi Központ, Természettudományi Kar (NyME SEK TTK)Szentgotthárd Város ÖnkormányzataSzombathely Megyei Jogú Város Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara