1
Hírek

Új kétoldalú megállapodás a jármű-és mechatronikai területen

2017. szeptember 25.Forrás: Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ

A Svájci-Magyar Kereskedelmi-és Iparkamara (HSU Zürich, alapítva 1992) Magyarországon,  partnerországában, megerősíti eddigi pozícióját. E tevékenysége egyik célja a jármű-és mechatronikai területen történő együttműködés elmélyítése. 

Zürichben, fennállásának 25. évfordulója alkalmából a HSU vezetése által aláírásra került egy megállapodás a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központtal. E nyugat-magyarországi partner a nemzetközi járműágazat és a svájci mechatronikai szakemberek számára figyelemre méltó vállalkozás lehet a Magyarországon történő gyártás, valamint a kutatás-fejlesztés terén. A HSU Zürich a svájci KKV-k számára projektfejlesztési támogatást nyújt, a Magyar Kormány által kiemelt járműipari központtá nyilvánított Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ pedig e cégek fióktelepeit kiemelt partnernek tekinti. Svájci középvállalkozók számára továbbá speciális támogatási eszközök vehetők igénybe a hazai környezetben.

A Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ, mint nemzetközi partner számos érdekes együttműködési lehetőséget kínál. Projektfejleszése látókörébe tartozik a korszerű e-technológia alkalmazása is. Kiemelt küldetése a régió felsőoktatásának támogatása és a térségben már jelenlévő, valamint betelepedni kívánó gépipari, járműipari és elektronikai ágazatok képviselői számára olyan gazdasági és társadalmi környezet biztosítása, amely versenyképes hátteret jelent a tartós jelenlét kiépítésére és hosszú távú fenntartására.

A magyar járműipar 2017-ben megközelítőleg 700.000 járművet fog gyártani és ezzel több, mint 8’000 Mrd. Forint (kb. 24 Mrd. CHF) összegű forgalmat bonyolít. A nemzetközi gyártók által uralt járműgyártás a magyar ipar vezető ágazatává nőtte ki magát.

Áron G. Papp, HSU-társelnök: „E további innovatív, bilaterális partneri kapcsolat Magyarországon lehetőséget nyít a svájci járműgyártók és mechatronikai szakemberek előtt. Ezen együttműködésből különösen a hazai KKV-k tudnak profitálni.”

Szíjártó Zsolt, a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ igazgatója: „Nyugat-Magyarország a járműipar egyik vezető európai régiója, amely svájci partnereink számára különösen vonzó terület lehet.”

A HSU Zürich (alapítva 1992-ben) közel 100 taggal rendelkezik, és vezető szerepet tölt be a kétoldalú, svájci-magyar gazdasági együttműködés területén. A HSU Zürich hivatalos, akkreditált partnere a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának (MKIK).

A Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ tulajdonosi hátterét a régió önkormányzatai (Nagykanizsa, Szentgotthárd, Szombathely, Zalaegerszeg), kereskedelmi és iparkamarái, felsőoktatási intézményei alkotják a több, mint 100 tagot számláló partneri körében pedig a legjelentősebb járműipari, gépipari, és elektronikai nagyvállalatok és a kkv szektor képviselői egyaránt megtalálhatóak. (www.pannonjmk.hu).

További információ:

 

Szijártó Zsolt ügyvezető (zsolt.szijarto@pannonjmk.hu)

vissza

Dokumentumkezelő

Belépés

Rendezvénynaptár

HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Hírlevél

Amennyiben érdekli hírlevelünk, kérjük adja meg az adatait.

Partnerek

BPW-Hungária Kft.Delphi Hungary Kft.EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.iQor Global Services Hungary Kft. LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. OPEL Szentgotthárd Kft. Nagykanizsa Megyei Jogú Város ÖnkormányzataNyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar (NymE FMK) / Savaria Egyetemi Központ, Természettudományi Kar (NyME SEK TTK)Szentgotthárd Város ÖnkormányzataSzombathely Megyei Jogú Város Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara