1

Aktuális állásajánlatok

további állásajánlatok
Hírek

Szentgotthárdi diákok kirándulása

2019. április 3.Forrás: Opel Média
Szentgotthárdi diákok kirándulása

„Már tavaly és tavalyelőtt is néztem a tévében a riportokat a Tuning Show-ról, most pedig személyesen itt lehetek” – lelkesedett egy szentgotthárdi diák, miközben 40 társával és a kísérő tanárokkal együtt néztük a Magyarok a világ járműgyártásában elnevezésű kiállítás megnyitóját. A több, mint négy órás buszozást követően elhangzott lelkes nyilatkozat talán a legjobban írja le azt az élményt, amiben a Szentgotthárdi Széchenyi István Általános Iskola, a Vörösmarty Mihály Gimnázium valamint a Magyarlak-Csörötnek Általános Iskola diákjainak volt része a múlt hétvégén.

A szentgotthárdi Opel gyár és a budapesti Opel értékesítési központ közös szervezésében egy autóbusznyi gotthárdi hátrányos helyzetű gyerek számára kirándulást szerveztünk a fővárosba. Így azok a diákok, akik valószínűleg ritkán jutnak ilyen lehetőséghez, meg tudták látogatni az ország egyik legnagyobb autós eseményét, a tuningolt autócsodák kiállítását.

A diákok megismerkedhettek a kiállított csillogó-villogó új autócsodákkal, az autótuningolás különleges szubkultúrájával, gyönyörű és korukat büszkén viselő oldtimerekkel, a járműgyártás magyar vonatkozásaival, egyszóval mindazzal, ami ezen a rendezvényen bemutatásra került. Elvégre az autó nem csak egy termék, egy szállítmányozási eszköz, hanem egy sokrétegű fogalom, amelyhez az emberek érzelmileg is kötődnek és ennek a kötődésnek különböző módon adnak hangot.

Bízunk benne és reménykedünk abban, hogy a kiránduláson résztvevő gyerekek valamelyikében talán megfogalmazódott egy gondolat, egy szándék, hogy ő szeretne lenni a jövő autóipari mérnöke vagy egy jövendő formatervező, aki új utakat fog törni az iparágban. Amennyiben ez így van, máris elértük célunkat. Minden esetre a késő este hazatért diákok között voltak olyanok, akik az esetleges jövő évi kirándulásra már előjegyezték magukat!

vissza

Dokumentumkezelő

Belépés

Rendezvénynaptár

HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Hírlevél

Amennyiben érdekli hírlevelünk, kérjük adja meg az adatait.

Partnerek

Autoliv Kft. AMES Hungária Lft. IMS Connector Systems Kft.MAM-Hungária Kft.ROTO Elzett Certa Kft.SCHOTT Hungary Kft.Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.Uniriv Kft.BPW-Hungária Kft.Aptiv Services Hungary Kft.EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.iQor Global Services Hungary Kft. Schaeffler Savaria Kft. OPEL Szentgotthárd Kft. Nagykanizsa Megyei Jogú Város ÖnkormányzataNyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar (NymE FMK) / Savaria Egyetemi Központ, Természettudományi Kar (NyME SEK TTK)Szentgotthárd Város ÖnkormányzataSzombathely Megyei Jogú Város Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara