1

Aktuális állásajánlatok

további állásajánlatok
Hírek

Naponta több mint száz opeles egészségét tudták felmérni

2019. november 6.Forrás: Opel Szentgotthárd Kft.

Az Opel szentgotthárdi gyárában több mint 400 dolgozó átfogó egészségi szűrését látták el október 14-17. között. Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja keretében érkezett a szűrőkamion és a felfújható sátrak gyár udvarára. A vizsgálatok mellett 3D-s anatómiai mozi és életmód tanácsadás is várta a vizsgálatra jelentkezőket.

Takács Gábor, vezető munkavédelmi mérnök elmondta az Opel gyáregységeiben, minden évben megszervezik az Egészség és biztonság hetét, a programhoz csatlakoztatták az országos egészségvédelmi szűrőprogram szolgáltatásait. Az Opel vezetősége elkötelezett a dolgozók egészségének védelmében.

Magyarországon uniós támogatással 2010-ben indították a mozgó diagnosztikai központot, amelynek célja a betegségek, rendellenességek korai felismerése és szükség szerinti kezelése. Az országban, már több mint 1600 állomáson szűrték a lakosságot, a szűréseket ismeretterjesztéssel, tanácsadással is kiegészítik a szakemberek. A 37 féle szűréssel, jól felmérhető a jelentkezők egészségi állapota (vérvizsgálat, bőrvizsgálat, tüdőkapacitás mérés, szem- és fülvizsgálat, szív- és érrendszeri vizsgálat, testtömegmérés, edzettség stb.) A vizsgálat anomin és ingyenes, ha egészségügyi problémát találnak, akkor azt személyre szabottan közlik az érintettekkel, és azt is megmondják kihez, milyen orvoshoz forduljon a továbbiakban. A vizsgálaton résztvevők átfogó képet nyerhetnek egészségükről.

Takács Gábor elmondta, először húzódoztak a dolgozók, aztán kedvet kaptak a jelentkezésre. Nem is merjük végiggondolni, ha a szokványos előjegyzéses beteg utat kellene végigjárni valakinek, hány hónapig/évig (!) tartana, a 37 féle vizsgálat teljesítése. Az Opel Szentgotthárd Kft. szinte minden részlegéből jöttek a szűrésekre. Rugalmasan össze tudták egyeztetni a munkát és a vizsgálatot. Több mint 400-an érkeztek. A cégnek is érdeke, hogy jó egészségi állapotban legyenek a dolgozók, a megelőzés fontos. A szűrések elvégzésében, a felvilágosító és tanácsadó munkában segítettek a helyi szakemberek, köztük az Egészségfejlesztési Iroda szentgotthárdi munkatársai, és a mentőállomás dolgozói is.

Megkérdeztünk néhány dolgozót, többségük férfi volt, szoktak-e szűrővizsgálatra járni? A válasz kivétel nélkül nemleges volt…”Csak, ha beteg vagyok!”

A névtelen vizsgálatok eredményét majd összesítik és pár hónap múlva a gyár vezetőségének is elküldik. A vezető munkavédelmi mérnök megerősítette, ők is kíváncsiak az eredményre, a további tennivalókat is az adatok birtokában tudják majd meghatározni.

vissza

Dokumentumkezelő

Belépés

Rendezvénynaptár

HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Amennyiben érdekli hírlevelünk, kérjük adja meg az adatait.

Partnerek

Autoliv Kft. AMES Hungária Lft. IMS Connector Systems Kft.MAM-Hungária Kft.ROTO Elzett Certa Kft.SCHOTT Hungary Kft.Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.Uniriv Kft.BPW-Hungária Kft.Aptiv Services Hungary Kft.EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.iQor Global Services Hungary Kft. Schaeffler Savaria Kft. OPEL Szentgotthárd Kft. Nagykanizsa Megyei Jogú Város ÖnkormányzataNyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar (NymE FMK) / Savaria Egyetemi Központ, Természettudományi Kar (NyME SEK TTK)Szentgotthárd Város ÖnkormányzataSzombathely Megyei Jogú Város Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara