1

Aktuális állásajánlatok

további állásajánlatok
Hírek

Mérnök szakmai nap - Duális gépészmérnöki képzés szakmai tapasztalatcsere

2019. július 3.Forrás: Szombathelyi gépész

A szombathelyi duális gépészmérnöki képzés a kezdeti évek induló fázisából mára a kiteljesedés szakaszába lépett: tovább bővült a hallgatói, az oktatói és a duális partnervállalati létszám is, diákok országos szakmai versenyeken nyernek díjakat, valamint 2019 februárjában diplomát szerezett az első évfolyam.

Ez a mérföldkő jó alkalom volt arra, hogy egy mérnök szakmai nap keretében valamennyi érintett fél közösen áttekintse az elmúlt évek duális képzéssel kapcsolatos tapasztalatait, valamint közösen felkészüljön a jövő oktatási kihívásaira.

A mérnök szakmai napon részt vettek Savaria Műszaki Intézet oktatói, valamint a duális partnerek képviselői és mérnökei.

A programot prof. Dr. Horváth Zoltán az ELTE Informatika Kar dékánjának köszöntő szavai nyitották meg. Beszédében kiemelte, hogy Szombathelynek egyedülálló gazdasági versenyelőnyt biztosít a műszaki és informatikai képzések megjelenése, mivel az hosszútávon biztosítja a magasan képzett szakemberek kibocsátását

Dr. Andó Mátyás a Savarai Műszaki Intézet nevében köszöntötte az összegyűlt vállalati szakembereket, valamint bemutatta az elmúlt időszak gyors fejlődését. Szombathelyen a duális gépészmérnöki BSc képzés magyar mellett angol nyelven is folyik, valamint közös erőfeszítéseknek köszönhetően elindult az MSc képzés is. A laboratóriumi háttér fejlődik, korszerű, a negyedik ipari forradalom követelményeinek is megfelelnek.
A (duális) gépészmérnöki szak tantervi hálóját és tematikáját Dr. habil. Kollár László egyetemi docens, szakvezető mutatta be, a tehetség gondozás, motiváció, hallgatói aktivitás témakörben Dr. Bak Árpád egyetemi docens, intézetigazgató-helyettes ismertette az országosan is kiemelkedő eredményeket.

A Savaria Műszaki Intézet kutatási kompetenciáit Dr. habil Sidor György egyetemi docens az anyagtudományok, Dr. habil Kollár László a dinamikus rendszerek, Dr. habil Fekete Gusztáv egyetemi docens a térdízület biomechanikai modellezése, Dr. Safranyik Ferenc egyetemi adjunktus pedig a számítógépes modellezés és szimuláció témakörében mutatta be.

A műszaki menedzser levelező képzés lehetőségét Dr. Jánosi Endre egyetemi docens, műszaki menedzser szakvezető ismertette, kitérve a szakma növekvő népszerűségére. Ezt követően az informatikai hangsúly munkaerőpiaci kihívásairól dr. Biroszné Móritz Zsuzsanna tartottot szakmai előadást.
Az ebéd után Szalai Orsolya HR specialista (Schaeffler Savaria Kft.) a duális partnercégek nevében foglalta össze a képzéssel kapcsolatos vállalati tapasztalatok és elhelyezkedési lehetőségeket.

Duális rendszerben tanulni, kihívások hallgatói szemmel címmel Menyik Balázs, Komondi Márk és Tóth Balázs duális hallgató tartott előadást.

A feszesen tartott a napirend végén lehetőség nyílt egy kötetlen beszélgetésre is. A mérnök szakmai nap interaktív laborlátogatással zárult.

vissza

Dokumentumkezelő

Belépés

Rendezvénynaptár

HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Hírlevél

Amennyiben érdekli hírlevelünk, kérjük adja meg az adatait.

Partnerek

Autoliv Kft. AMES Hungária Lft. IMS Connector Systems Kft.MAM-Hungária Kft.ROTO Elzett Certa Kft.SCHOTT Hungary Kft.Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.Uniriv Kft.BPW-Hungária Kft.Aptiv Services Hungary Kft.EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.iQor Global Services Hungary Kft. Schaeffler Savaria Kft. OPEL Szentgotthárd Kft. Nagykanizsa Megyei Jogú Város ÖnkormányzataNyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar (NymE FMK) / Savaria Egyetemi Központ, Természettudományi Kar (NyME SEK TTK)Szentgotthárd Város ÖnkormányzataSzombathely Megyei Jogú Város Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara