1

Aktuális állásajánlatok

további állásajánlatok
Hírek

Két szakkal bővül a duális képzés az ELTE SEK-en – Tíz partnercéggel állapodtak meg

2019. június 29.Forrás: vaol.hu

Jövőre már gazdálkodási és menedzsment, valamint turizmus-vendéglátás szakon is lehet tanulni az ELTE SEK-en duális képzésben.

A Társadalomtudományi Kar (TTK) Savaria gazdálkodástudományi tanszékének gondozásában a 2019–20-as tanév második félévétől elindul az ELTE Savaria Egyetemi Központban a duális közgazdászképzés. A két induló szak a gazdálkodási és menedzsment és a turizmus-vendéglátás. A képzésről szerda délelőtt tartottak tájékoztatót az egyetemen, ahol bemutatkoztak a duális partnerek, aláírták a duális keretmegállapodásokat is. Dr. Juhász Gábor, a TTK dékánja hangsúlyozta: ez a lépés úttörő jelentőségű, mivel a fővárosban az említett szakokon nincsen hasonló jellegű képzés. Dr. Puskás Tivadar polgármester felidézte a duális képzés indulását, eredményeit, hozzátéve: „sikerre vagyunk ítélve”.

Dr. Németh István rektorhelyettes elmondta: régóta tervezték a duális képzés bővítését, hiszen a jelentős turisztikai vonzerővel rendelkező régiónak nem csak mérnökökre van szüksége. Dr. Varga Imre tanszékvezető hangsúlyozta, a képzéssel a háromszereplős modell minden résztvevője nyer. A cégek maguk nevelik ki azokat a munkatársakat, akikre szükségük van, miközben viszonylag olcsón jutnak munkaerőhöz.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a hallgatók 90 százaléka később ott helyezkedik el, ahol tanult, ráadásul nem pályakezdőként, hanem hároméves gyakorlattal léphet a munka világába. Elhangzott: az induló képzésben kétszer 14 hetet töltenek majd a hallgatók az egyetemen és 18 hetet a partnercégeknél, amelyekből jelenleg tíz van – köztük a szombathelyi önkormányzat –, de arra számítanak, hogy a jövőben bővül majd a partnerek listája.

Az eredeti cikk ide kattintva olvasható. 

vissza

Dokumentumkezelő

Belépés

Rendezvénynaptár

HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Hírlevél

Amennyiben érdekli hírlevelünk, kérjük adja meg az adatait.

Partnerek

Autoliv Kft. AMES Hungária Lft. IMS Connector Systems Kft.MAM-Hungária Kft.ROTO Elzett Certa Kft.SCHOTT Hungary Kft.Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.Uniriv Kft.BPW-Hungária Kft.Aptiv Services Hungary Kft.EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.iQor Global Services Hungary Kft. Schaeffler Savaria Kft. OPEL Szentgotthárd Kft. Nagykanizsa Megyei Jogú Város ÖnkormányzataNyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar (NymE FMK) / Savaria Egyetemi Központ, Természettudományi Kar (NyME SEK TTK)Szentgotthárd Város ÖnkormányzataSzombathely Megyei Jogú Város Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara