1

Aktuális állásajánlatok

további állásajánlatok
Hírek

Jótékonyságból jeles: a robotika oktatást protezsálja az Aptiv

2018. november 15.Forrás: nyugat.hu

Az Aptiv Services Hungary Kft. (korábban Delphi) 1,8 millió forintot adományozott a Digitális Tudásért Alapítványnak.

Az alapítvány célja, hogy minél több gyerek megismerkedjen a digitális írástudással, hogy ne csupán játszanak a számítógépen, hanem valósítsák meg ötleteiket és saját számítógépes játékok, alkalmazások készítése során tanuljanak meg programozni.

A pénzösszeget jelképező csekket Kopfensteiner Eszter, az Aptiv HR vezetője adta át Szerémi Nóra alapítványi koordinátornak. Az Aptiv ezzel az összeggel 12 tehetséges diák Robotika oktatását támogatja. A diákokat Szombathely három általános iskolájából választották ki. A két féléves kurzus már el is kezdődött a Logiscool szombathelyi központjában.

A robotika napjaink egyik leggyorsabban fejlődő iparága, amely életünk szinte minden területén körülvesz bennünket. A kurzus során ebbe a technológiába kapnak bepillantást a gyerekek a Lego Mindstorms EV3 típusú robotok megépítésén és programozásán keresztül. A tanulás mellett a diákok versenyeken is indulhatnak, valamint egy gyárlátogatáson is részt vehetnek majd az Aptiv szombathelyi üzemében.

Az Aptiv és a Társadalmi Felelősségvállalás

Az Aptiv Szombathely csapata büszke arra, hogy csatlakozhatott ehhez a kezdeményezéshez, mivel elkötelezettek a helyi közösségek támogatása iránt.

A helyi közösséggel történő együttműködés érdekében az Aptiv folyamatosan kutatja a támogatás lehetőségeit és hogy milyen módon fektethet be a jövő generációjának szakértelmébe.

Az Aptiv Szombathelyen

Az Aptiv 1991 óta működik Szombathelyen. A vállalat jelenleg két üzemet működtet Szombathelyen – mintegy 2.000 fő alkalmazásával -, amely üzemek autóipari alkatrészeket állítanak elő piacvezető, elsősorban európai autógyárak számára.

Az Aptiv a legújabb elektronikai, elektromos és aktív biztonságtechnikai technológiák alkalmazásával olyan termékeket biztosít az autógyártóknak, amelyek által a járműveket a még inkább környezetbarát felépítés és működés, a biztonság, valamint a külvilággal való még fokozottabb összekapcsoltság jellemez.

vissza

Dokumentumkezelő

Belépés

Rendezvénynaptár

HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Hírlevél

Amennyiben érdekli hírlevelünk, kérjük adja meg az adatait.

Partnerek

BPW-Hungária Kft.Aptiv Services Hungary Kft.EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.iQor Global Services Hungary Kft. Schaeffler Savaria Kft. OPEL Szentgotthárd Kft. Nagykanizsa Megyei Jogú Város ÖnkormányzataNyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar (NymE FMK) / Savaria Egyetemi Központ, Természettudományi Kar (NyME SEK TTK)Szentgotthárd Város ÖnkormányzataSzombathely Megyei Jogú Város Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara