1

Aktuális állásajánlatok

további állásajánlatok
Hírek

Jótékonyságból jeles: a robotika oktatást protezsálja az Aptiv

2018. november 15.Forrás: nyugat.hu

Az Aptiv Services Hungary Kft. (korábban Delphi) 1,8 millió forintot adományozott a Digitális Tudásért Alapítványnak.

Az alapítvány célja, hogy minél több gyerek megismerkedjen a digitális írástudással, hogy ne csupán játszanak a számítógépen, hanem valósítsák meg ötleteiket és saját számítógépes játékok, alkalmazások készítése során tanuljanak meg programozni.

A pénzösszeget jelképező csekket Kopfensteiner Eszter, az Aptiv HR vezetője adta át Szerémi Nóra alapítványi koordinátornak. Az Aptiv ezzel az összeggel 12 tehetséges diák Robotika oktatását támogatja. A diákokat Szombathely három általános iskolájából választották ki. A két féléves kurzus már el is kezdődött a Logiscool szombathelyi központjában.

A robotika napjaink egyik leggyorsabban fejlődő iparága, amely életünk szinte minden területén körülvesz bennünket. A kurzus során ebbe a technológiába kapnak bepillantást a gyerekek a Lego Mindstorms EV3 típusú robotok megépítésén és programozásán keresztül. A tanulás mellett a diákok versenyeken is indulhatnak, valamint egy gyárlátogatáson is részt vehetnek majd az Aptiv szombathelyi üzemében.

Az Aptiv és a Társadalmi Felelősségvállalás

Az Aptiv Szombathely csapata büszke arra, hogy csatlakozhatott ehhez a kezdeményezéshez, mivel elkötelezettek a helyi közösségek támogatása iránt.

A helyi közösséggel történő együttműködés érdekében az Aptiv folyamatosan kutatja a támogatás lehetőségeit és hogy milyen módon fektethet be a jövő generációjának szakértelmébe.

Az Aptiv Szombathelyen

Az Aptiv 1991 óta működik Szombathelyen. A vállalat jelenleg két üzemet működtet Szombathelyen – mintegy 2.000 fő alkalmazásával -, amely üzemek autóipari alkatrészeket állítanak elő piacvezető, elsősorban európai autógyárak számára.

Az Aptiv a legújabb elektronikai, elektromos és aktív biztonságtechnikai technológiák alkalmazásával olyan termékeket biztosít az autógyártóknak, amelyek által a járműveket a még inkább környezetbarát felépítés és működés, a biztonság, valamint a külvilággal való még fokozottabb összekapcsoltság jellemez.

vissza

Dokumentumkezelő

Belépés

Rendezvénynaptár

HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Amennyiben érdekli hírlevelünk, kérjük adja meg az adatait.

Partnerek

Autoliv Kft. AMES Hungária Lft. IMS Connector Systems Kft.MAM-Hungária Kft.ROTO Elzett Certa Kft.SCHOTT Hungary Kft.Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.Uniriv Kft.BPW-Hungária Kft.Aptiv Services Hungary Kft.EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.iQor Global Services Hungary Kft. Schaeffler Savaria Kft. OPEL Szentgotthárd Kft. Nagykanizsa Megyei Jogú Város ÖnkormányzataNyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar (NymE FMK) / Savaria Egyetemi Központ, Természettudományi Kar (NyME SEK TTK)Szentgotthárd Város ÖnkormányzataSzombathely Megyei Jogú Város Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara