1

Aktuális állásajánlatok

további állásajánlatok
Hírek

A Gamma Zrt. Allison automatát választott többfunkciós katonai járműveihez

2018. október 1.Szerző: Lendvai Emil

A Magyarországon összeszerelt Allison 3000 Series™ és 4000 Series™ sebességváltók lehetővé teszik, hogy a Komondor könnyű páncélvédettségű katonai járművek extrém körülmények között is megbízhatóan teljesítsenek.

Az elvárás a minden körülmények között kiemelkedő manőverezhetőség, amint azt a Gamma Műszaki Zrt. nemrég demonstrálta saját gyártmányú, Allison automataváltóval felszerelt Komondor könnyű páncélvédettségű járműveivel. A tesztvezetés – melynek az Allison szentgotthárdi Élményközpont és Próbapályája adott otthont – bizonyította, hogy a Komondor járműcsalád készen áll a nemzetközi értékesítésre, a védelmi feladatoktól a biztonságon át a katasztrófavédelemig akár több funkció kiszolgálására is.

A hazai védelmi minisztérium, a belügyminisztérium és civil biztonsági szervezetek képviselőit is várták tesztvezetésre a Komondor RDO-3121 4x4 kerék meghajtásos, Allison 3000 SeriesTM váltós, valamint az RDO-3932 6x6 kerék meghajtásos, Allison 4000 Series TM váltóval felszerelt változatával. Az Allison Automata sebességváltókat úgy tervezték, hogy megfeleljenek a közúti és a terepviszonyok követelményeinek is. A Continuous Power Technology TM (= folyamatos erőátviteli technológia) folyamatos erőátvitelt biztosít a meghajtott kerekek felé, mellyel kiváló gyorsítás, könnyed váltások és precíz járműfelügyelet érhető el még kemény, szigorú körülmények között is. Alacsony sebességnél is segíti a járművezetőt, hogy kontrollálja a járművét. Ez könnyen összehasonlítható egy manuális, vagy félautomata (AMT) sebességváltóval, melyeknél sokkal lassabb a gyorsulás és nem igazán lehet megőrizni a fordulatszámot váltás közben.

“Az Allison váltók megbízhatóan teljesítenek még extrém körülmények között is, a jármű kezelését pedig egyszerűvé teszik” - mondta Zsitnyányi Attila, a Gamma Műszaki Zrt vezérigazgatója hozzátéve: „A járművek prototípusának tervezési és építési fázisában folyamatos műszaki és mérnöki segítséget kaptunk az Allison hazai képviseletétől. Nem volt kétséges, hogy a sebességváltó esetében az Allison a legjobb választás. Ráadásul, mint Szentgotthárdon gyártott termék, hazai hozzáadott értéket is képvisel.”

“Az Allison Transmission már hosszú történetet jegyez a katonai szervezetekkel való együttműködés terén, ezért pontosan érti, hogy a minőség, a teljesítmény és a megbízhatóság életbevágó ebben a szektorban” – nyilatkozta Lovász György, a Liberatus Kft. igazgatója, az Allison Transmission magyarországi viszonteladó partnere.

vissza

Dokumentumkezelő

Belépés

Rendezvénynaptár

HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Hírlevél

Amennyiben érdekli hírlevelünk, kérjük adja meg az adatait.

Partnerek

Autoliv Kft. AMES Hungária Lft. IMS Connector Systems Kft.MAM-Hungária Kft.ROTO Elzett Certa Kft.SCHOTT Hungary Kft.Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.Uniriv Kft.BPW-Hungária Kft.Aptiv Services Hungary Kft.EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.iQor Global Services Hungary Kft. Schaeffler Savaria Kft. OPEL Szentgotthárd Kft. Nagykanizsa Megyei Jogú Város ÖnkormányzataNyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar (NymE FMK) / Savaria Egyetemi Központ, Természettudományi Kar (NyME SEK TTK)Szentgotthárd Város ÖnkormányzataSzombathely Megyei Jogú Város Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara