1

Aktuális állásajánlatok

további állásajánlatok
Hírek

A Gamma Zrt. Allison automatát választott többfunkciós katonai járműveihez

2018. október 1.Szerző: Lendvai Emil

A Magyarországon összeszerelt Allison 3000 Series™ és 4000 Series™ sebességváltók lehetővé teszik, hogy a Komondor könnyű páncélvédettségű katonai járművek extrém körülmények között is megbízhatóan teljesítsenek.

Az elvárás a minden körülmények között kiemelkedő manőverezhetőség, amint azt a Gamma Műszaki Zrt. nemrég demonstrálta saját gyártmányú, Allison automataváltóval felszerelt Komondor könnyű páncélvédettségű járműveivel. A tesztvezetés – melynek az Allison szentgotthárdi Élményközpont és Próbapályája adott otthont – bizonyította, hogy a Komondor járműcsalád készen áll a nemzetközi értékesítésre, a védelmi feladatoktól a biztonságon át a katasztrófavédelemig akár több funkció kiszolgálására is.

A hazai védelmi minisztérium, a belügyminisztérium és civil biztonsági szervezetek képviselőit is várták tesztvezetésre a Komondor RDO-3121 4x4 kerék meghajtásos, Allison 3000 SeriesTM váltós, valamint az RDO-3932 6x6 kerék meghajtásos, Allison 4000 Series TM váltóval felszerelt változatával. Az Allison Automata sebességváltókat úgy tervezték, hogy megfeleljenek a közúti és a terepviszonyok követelményeinek is. A Continuous Power Technology TM (= folyamatos erőátviteli technológia) folyamatos erőátvitelt biztosít a meghajtott kerekek felé, mellyel kiváló gyorsítás, könnyed váltások és precíz járműfelügyelet érhető el még kemény, szigorú körülmények között is. Alacsony sebességnél is segíti a járművezetőt, hogy kontrollálja a járművét. Ez könnyen összehasonlítható egy manuális, vagy félautomata (AMT) sebességváltóval, melyeknél sokkal lassabb a gyorsulás és nem igazán lehet megőrizni a fordulatszámot váltás közben.

“Az Allison váltók megbízhatóan teljesítenek még extrém körülmények között is, a jármű kezelését pedig egyszerűvé teszik” - mondta Zsitnyányi Attila, a Gamma Műszaki Zrt vezérigazgatója hozzátéve: „A járművek prototípusának tervezési és építési fázisában folyamatos műszaki és mérnöki segítséget kaptunk az Allison hazai képviseletétől. Nem volt kétséges, hogy a sebességváltó esetében az Allison a legjobb választás. Ráadásul, mint Szentgotthárdon gyártott termék, hazai hozzáadott értéket is képvisel.”

“Az Allison Transmission már hosszú történetet jegyez a katonai szervezetekkel való együttműködés terén, ezért pontosan érti, hogy a minőség, a teljesítmény és a megbízhatóság életbevágó ebben a szektorban” – nyilatkozta Lovász György, a Liberatus Kft. igazgatója, az Allison Transmission magyarországi viszonteladó partnere.

vissza

Dokumentumkezelő

Belépés

Rendezvénynaptár

HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Hírlevél

Amennyiben érdekli hírlevelünk, kérjük adja meg az adatait.

Partnerek

BPW-Hungária Kft.Aptiv Services Hungary Kft.EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.iQor Global Services Hungary Kft. Schaeffler Savaria Kft. OPEL Szentgotthárd Kft. Nagykanizsa Megyei Jogú Város ÖnkormányzataNyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar (NymE FMK) / Savaria Egyetemi Központ, Természettudományi Kar (NyME SEK TTK)Szentgotthárd Város ÖnkormányzataSzombathely Megyei Jogú Város Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara