1

Aktuális állásajánlatok

további állásajánlatok
Hírek

250 ezer automatikus váltó Szentgotthárdról

2019. július 31.Forrás: jarmuipar.hu

Elkészült a negyedmilliomodik automatikus sebességváltó az Allison Transmission magyarországi gyárában.

 

A termék egy Series 4000 Torqmatic modell, amelyet hamarosan az egyik legnagyobb belga autóbusz és ipari járműgyártóhoz, a Van Hool céghez szállítanak ki. A fenti alkalomból az Allison és a helyi társvállalatok munkatársai összegyűltek, hogy megünnepeljék az elmúlt 19 év során, az automata sebességváltók szerelése terén elért sikeres munkájukat. Rezsnyák Péter, az Allison Transmission magyarországi gyárának igazgatója elmondta: „Büszkeséggel tölt el, ha arra gondolok, hogy negyedmillió olyan sebességváltó működik a világban a legkülönfélébb alkalmazású járművekben, melyet ez a maroknyi, de nagyon elkötelezett csapat szerelt össze itt, Szentgotthárdon.”

Az Allison Transmission Észak-Amerikán kívül Indiában és Magyarországon rendelkezik gyártóbázissal. A magyar gyár, amely Szentgotthárdon működik, Series 3000 és 4000 típusú automata váltókat szerel össze, melyeket világszerte szállítanak ki különféle járműgyártók részére. A gyár, mely 2000-ben indította el a termelést – akkor még a General Motors tagjaként – 2011-ben egy újonnan felépített, saját épületbe költözött át. Kezdetben Series 3000 sebességváltókat gyártottak, majd a termelés 2005-ben kíbővült a Series 4000 palettájával. Mióta 2011-ben beköltöztek az új épületbe, lett elegendő hely ahhoz, hogy tevékenységüket tovább bővítsék, az un. végszerelő központtal – ahol a szakemberek a váltót a leendő felhasználó igényei szerint szerelik készre.

2012-ben megnyílt az Allison Élményközpont is Szentgotthárdon. A 6 hektáros területen a vásárlók még többet tudhatnak meg a cégről, a termékekről és a technológiáról, miközben lehetőségük nyílik személyes tapasztalatok megszerzésére az automata sebességváltók teljesítményére vonatkozóan. Az Élményközpontban közúti és terepes alkalmazásokat is vezethetnek a vendégek, ezzel lehetővé téve a vásárlók részére, hogy akár a sofőrülésből értékeljék az Allison automata váltó előnyeit változatos és nagy kihívást jelentő körülmények között.

Az eredeti cikk ide kattintva olvasható. 

vissza

Dokumentumkezelő

Belépés

Rendezvénynaptár

HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Hírlevél

Amennyiben érdekli hírlevelünk, kérjük adja meg az adatait.

Partnerek

Autoliv Kft. AMES Hungária Lft. IMS Connector Systems Kft.MAM-Hungária Kft.ROTO Elzett Certa Kft.SCHOTT Hungary Kft.Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.Uniriv Kft.BPW-Hungária Kft.Aptiv Services Hungary Kft.EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.iQor Global Services Hungary Kft. Schaeffler Savaria Kft. OPEL Szentgotthárd Kft. Nagykanizsa Megyei Jogú Város ÖnkormányzataNyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar (NymE FMK) / Savaria Egyetemi Központ, Természettudományi Kar (NyME SEK TTK)Szentgotthárd Város ÖnkormányzataSzombathely Megyei Jogú Város Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara